24 de ore de înot

Data publicării:
MARATON INOT

Filip Gheorghe are 44 de ani şi înoată la maraton din 1998. Faptul că de ani de zile este imobilizat în scaunul cu rotile nu l-a împiedicat niciodată să participe la aceste competiţii. Ca el au făcut alţi şase oameni.

Este foarte greu, că ne folosim doar de mâini şi trebuie să tragem mult mai mult, ca să compensăm şi ceea ce făceau picioarele", spune Filip Gheorghe.

Maratonul de la Braşov a reunit 20 de echipe, fiecare formată din 12 concurenţi şi două rezerve. Competiţia a început sâmbătă după amiaza şi a durat fix 24 de ore. Fiecare membru al unei echipe a înotat jumătate de oră, o dată la şase ore. Printre participanţi a fost şi Dragoş Coman, înotător de performanţă, care a reprezentat România la trei olimpiade succesive.

"Înotul este viaţa mea, nu ştiu, fără înot nu pot trăi", spune Dragoş Coman.

A fost cea de-a 21-a ediţie a maratonului.

„Este dificil, pentru că trebuie să facă fiecare participant patru schimburi şi cel puţin un schimb este noaptea, corpul uman nefiind obişnuit cu efort în perioadă de noapte", spune Horia Ionuţ - organizator.

Echipa câştigătoare a acoperit în 24 de ore o distanţă de 99 de kilometri şi 200 de metri.

„Echipa a fost ok, toată lumea a dat tot ce a putut şi ne-am luptat pentru să ne menţinem locul întâi, pe care l-am câştigat şi anul trecut", a spus Cristina Dima - membru în echipa câştigătoare. 

Cel mai tânăr înotător are patru ani, iar cel mai în vârstă 62 de ani.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri