240.000 de pomi, în 9 ani, la Şercaia

Data publicării:
PLANTARE SERCAIA

Şapte localnici au lucrat intens pe pajiştile din Şercaia mai bine de o lună de zile ca să planteze puieţi pe terenuri care nu pot fi folosite pentru activități agricole. Oamenii sunt mulţumiţi că aşa au primit un loc de muncă de la primărie şi spun că deşi a fost greu, au reuşit să planteze toţi cei 37.000 de copaci.

"A fost greu. Am săpat şi în piatră, a fost destul de greu", spune un localnic

"Dacă mai plouă înseamnă că se prind şi puieţii. A plouat ce a plouat câteva zile, dar mai trebuie. Pământul e uscat", spune alt localnic.

Pentru campania de plantare din acest an, primăria a cumpărat 37.000 de puieţi de salcâm, cu preţul de 20 de bani bucata.

"Gradul de prindere a fost peste 95% din tot ce am plantat şi practic pe salcâm numai focul îl omoară", spune Cristinel Paltin, primar Şercaia. 

Pomi vor proteja marginea canalelor, acolo unde sunt zone mlăştinoase, împotriva alunecărilor de teren, dar vor avea şi rol de perdea de protecţie.

Suprafaţa de teren pe care au fost plantaţi salcâmi şi stejari ajunge la aproximativ 15 hectare. În unele zone, copacii au ajuns deja la o înălţime de 4 metri.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri