A doua probă scrisă la bacalaureat

Data publicării:
BAC MATE

Cei care au terminat porfilul matematică-informatică au avut de rezolvat printre altele elemente de geometrie, funcţie şi o progresie aritmetică. Deşi au ieşit uşuraţi din sala de examen pentru că au scăpat de probă, elevii au mărturisit că subiectele au fost dificile.

"Subiectul 3, punctul 2, acolo am avut de lucrat un pic dar în rest e OK. Acolo la punctul C, acolo am dat-o în gard mai mulţi", ne spune un absolvent.

Absolventii profilului tehnologic au avut de rezolvat exerciţii mai simple cu logaritmi şi geometrie analitică.

"Cred că nu au constituit o suspriză pentru elevi, deoarece subiectele au fost conform programei, cu un grad de dificultate mai scăzut decât cel de la simulare", a precizat Florica Zubaşcu - inspector de matematică, ISJ Braşov.

Cei care au susţinut proba obligatorie a profilului la istorie au fost luaţi prin surprindere de subiecte. Ei au avut de făcut un eseu despre rolul spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din secolele XIV-XVIII.

"Nu m-aş fi aşteptat la secolul 14, m-am aşteptat la 19-20, pe asta am pus accent acasă când am învăţat", a spus o candidată.

"Nu a fost aşa de bine cum m-am aşteptat, noi am învăţat cu toţii comunismul şi primul război mondial, dar n-a picat asta şi ne-a cam încurcat", a spus alt elev.

126 de elevi au absentat astăzi din cei 3073 câţi s-au înscris s-au înscris pentru a susţine proba. Doi elevi, unul din Codlea şi altul de la Liceul Mircea Cristea au fost eliminaţi din examen.

"Candidaţii au intrat cu telefonul, au încercat să fraudeze examenul, colegii noştri vigilenţi imediat i-au observat şi au fost eliminaţi din examen", a declarat Maria Szabo - inspector şcolar adjunct, ISJ Braşov

Vineri, elevii vor scăpa de emoţiile examenului de bacalaureat, asta după ce vor trece prin ultima probă, cea la alegere a profilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri