A început un nou an şcolar

Data publicării:
CLASE PARALELE

Rodica Dermişek predă de 38 de ani. De mai bine de trei decenii îi învaţă carte pe copiii din satul Băcel în condiţii simultane. Asta înseamnă că pregăteşte lecţii pentru elevi de vârste diferite în fiecare zi.

"Folosesc tot felul de tehnici şi, pe de altă parte elevii îşi formează tot felul de tehnici de muncă independentă. Nu e rău ca elevul să lucreze şi singur nu numai îndrumat de adult, în cazul meu de cadru didactic. Am avut si satisfacţii în această muncă de predare simultană, pentru că am avut elevi care au avut rezultate foarte bune la învăţătură", spune Rodica Dermişek - director Şcoala Generală Băcel

Cei mai mulţi dintre învăţători spun că de la an la an numărul elevilor a scăzut, iar mulţi părinţi au prerferat să-şi trimită copiii la şcolile de la oraş, în speranţa că vor avea mai multe şanse.

"Scăderea natalităţii, lipsa locurilor de muncă şi aceasta a dus la clase simultane", spune Filoftea Aslău - învăţătoare Şcoala Generală Băcel. 

La Şcoala Generală din Băcel s-au înscris în acest an 50 de copii, care formează patru clase, dintre care trei sunt cu predare simultană. Situaţii similare întâlnim şi la şcolile din localităţile Ozun, Sântionlunca sau Bicfalău. Şi în judeţul Braşov avem învăţământ simultan la Budila, Ormeniş, Apaţa şi Teliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri