Accident colectiv de muncă. 800 de persoane de la o fabrică din Sfântu Gheorghe au fost evacuate

Data publicării:
AUTOLIV-1

Alarma s-a dat la ora 11:00. Patru ambulanţe şi două autospeciale SMURD s-au deplasat la faţa locului unde au acordat primele îngrijiri angajaţilor. Imediat conducerea companiei a sistat activitatea în fabrică şi a evacuat toţi cei 800 de muncitori.

"Pe parcursul operaţiunii am fost anunţaţi că încă două persoane, în drum spre localitatea Reci şi Ozun, au leşinat în autobuzele în care erau transportaţi spre casă de la locul de muncă. Şi pe aceştia i-am preluat, i-am dus la UPU", a spus Marius Tolvaj - purtător de cuvânt ISU Covasna.

În total, 12 persoane au ajuns la spital: nouă femei şi trei bărbaţi. Din fericire însă starea lor nu a fost gravă.

"Starea lor este stabilă, deci nu s-a confirmat că ar fi vorba de o intoxicaţie gravă. O parte dintre ei au fost deja lăsaţi acasă şi mai mult de jumătate sunt ţinuţi sub observaţie", a declarat Demeter Istvan - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe.

La fabrica de componente auto au venit de urgenţă şi repezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectori de mediu, de la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi prefectul judeţului. Cu toţii au început o anchetă pentru a determina cum exact s-a întâmplat incidentul, dar şi despre ce substanţă este vorba.

"Am fost acolo cu un specialist inginer chimist. Încă cauza acestei intoxicaţii nu este elucidată. Se fac cercetări. Vom vedea ce va fi, din ce motiv s-a produs această intoxicaţie cu o substanţă care, deocamdată, a rămas necunoscută", a spus Gheorghe Neagu - director APM Covasna.

"Se pare că este vorba de o substanţă care se foloseşte la desfundatul ţevilor, canalelor şi care intrând în contact cu apa s-au format nişte vapori", a declarat Sebastian Cucu - Prefectul judeţului Covasna.

Între timp însă producţia în fabrică a fost complet oprită. Conducerea companiei a refuzat să facă vreo declaraţie

Acesta este al treilea incident similar în companie. În toamna anului, trecut zeci de persoane au ajuns la spital, cu aceleaşi simptome, după ce li s-a făcut rău în hala de producţie.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri