Accident rutier grav

Data publicării:
ACCIDENT PLOIESTI

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 1.30, pe Drumul Național 72, la ieşire din Ploieşti spre Târgovişte. Autoturismul, în care se aflau cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, din localitatea Ariceştii Rahtivani, a intrat pe contrasens şi s-a rotit 90 de grade spre stânga, înainte de a fi izbit de camion. Vehiculul de mare tonaj era încărcat cu plăci de rigips.

"A venit descarcerarea, a degajat maşina acolo şi a început să scoată câte unii. A scos prima dată pe cei din spate, trei persoane erau în spate, după aceea pe cel din dreapta şi ultima oară l-a scos pe şofer", martor.

"Cred că l-a luat somnul, eu aşa cred. Nici nu ploua destul de tare, deci se oprise ploaia", martor.

La locul accidentului au fost trimise de urgenţă o autospecială de descarcerare, două de lucru, cu apă şi spumă, prevăzute cu modul de descarcerare şi prim-ajutor, o ambulanţă SMURD şi alte trei ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova.

"Impactul fiind foarte violent, toate victimele au fost prinse între fiarele contorsionate ale autovehicolului, care se ducea, se pare, către Ariceşti. Veneau dinspre Ploieşti, se duceau către Ariceşti, se pare că au pierdut controlul volanului, având în vedere şi starea carosabilului, probabil nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, au derapat şi au intrat în lateral, cu stâlpul lateral al maşinii sub autotren", maior Mihai Dihoiu - purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Singurul pentru care medicii SMURD au mai putut face ceva a fost şoferul camionului. Bărbatul a fost uşor rănit şi a fost transportat la spital, în Ploieşti, în stare de şoc.

"Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi, din primele verificări, nu are vreo culpă în producerea accidentului, Etilotestul a indicat valolori nule în ce priveşte cantitatea de alcool pur în aerul expirat", subcomisar Marian Popescu - purtător de cuvânt IPJ Prahova.

Poliţia Rutieră Prahova şi criminaliştii încearcă să refacă filmul dramei petrecute azi noapte pe DN72.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri