Aglomeraţie la Evidenţa Populaţiei

Data publicării:
BULETINE

Majoritatea brașovenilor care lucrează în străinătate sunt în țară în această perioadă. Cei mai mulți vin să-și reînnoiască buletinele.

"Ieri am venit la ora 11:00, nu mai erau bonuri deja. Nu ştiu dacă se poate aşa ceva. Mergem în altă parte, facem coadă, aici venim facem coadă. Stau de azi dimineaţă de la 5:00, pentru să fac un buletin la un copil", spune un brașovean.

De când românii plecaţi la muncă în străinătate au început să vină în vacanţă, la evidenţa populaţiei este zilnic coadă. Oamenii se aşează cu noapte în cap la rând pentru a prinde bonuri de ordine.

"Am pus condiţie ca colegii noştri funcţionari publici să nu mai intre în concediu de odihnă ei, să fim pregătiţi pentru fluxul de persoane care se prezintă la Serviciul de Evidenţa Persoanei. Am ajuns la concluzia că un număr de 150 de persoane pe zi pot fi soluţionate în condiţiile de 8 ore de relaţie cu publicul", spune Melania Florescu - şef Serviciu Stare Civilă, Primăria Braşov.

Numărul limitat de bonuri de ordine îi nemulţumeşte pe cei care stau la coadă. Oamenii sunt supăraţi şi de faptul că există doar 4 ghişee la care se lucrează cu publicul.

"E a doua zi pe care o pierd. Am venit ieri la ora 9 şi jumătate şi nu mai erau bilete. Acum am venit de jumătate de oră şi am numărul 88. Adică la ce oră intru? La 2?", spune un alt brașovean revoltat.

Reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă spun că se confruntă cu această situaţie în fiecare an, în această perioadă. Anul trecut, de exemplu, în perioada 15-30 august, s-a înregistrat un număr de cununii egal cu cel din primul trimestru din 2014.

Reporteri: Ioana Mihai, Liviu Beju
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri