Aglomeraţie la ghişeele DGFP 

Data publicării:
COADA LA FINANTE PE CAS

Constantin Lipan a mers la trezorerie ca să plătească CAS-ul pentru venitul obţinut din chiria pe care o primeşte pentru o locuinţă. Deşi mai sunt două zile până la termenul limită a plăţii trimestriale, a primit decizia de impunere abia în această dimineaţă.

"Am venit cu o lună înainte să plătesc datoriile scadente în 25 ca să nu stau la coadă. Azi am primit scrisoare în 24, că trebuie să mai plătesc ceva, un rest ceva eu ştiu ce, şi scadentul e în 25. Deci se face aici o coadă pentru că personalul nu îşi face datoria ", susţine Constantin Lipan, unul dintre contribuabili.

În situaţia bărbatului sunt mai bine de 4.000 de persoane din Braşov. Oamenii sunt revoltaţi pentru că trebuie să stea de două ori la coadă. Mai întâi, trebuie să meargă la inspectorul de zonă pentru a obţine foaia de vărsământ şi abia apoi pot efectua plata la trezorerie.


"Nu vedeţi şi la CAS ce e acolo şi dincolo. Şi când trebuie să dai bani ce să mai discutăm, dar apoi când să ţii ia nu mai comentăm ", spune un contribuabil.

Cei de la Finanţe recunosc că plicurile au plecat destul de târziu către destinatari. Asta pentru că a durat până când au reuşit să strângă informaţiile despre contractele de închiriere.

" Fiind primul termen la care se datorează contribuţie de sănătate pentru veniturile din închiriere modelul de formular din punct de vedere tehnic a fost definitivat în apropierea termenului de plată însă deciziile au fost comunicate, contribuabililor ", a precizat  Nicoleta Rogalschi - purtător de cuvânt Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov.

Chiar dacă deciziile vor ajunge după expurarea termenului limită, oamenii nu vor scăpa de penalităţi şi dobândă. De la începutul acestui an, contribuabilii, persoane fizice care obţin venituri din închiriere datorează pe lângă impozitul de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% din baza lunară de calcul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri