Ajutoarele de la UE au ajuns în Braşov 

Data publicării:
AJUTOARE UE 041214

Vestea că ajutoarele au venit în Braşov a ajuns şi la urechile beneficiarilor care nu au stat pe gânduri şi au dat buzna la DSS ca să îşi ridice cutiile cu alimente. Au fost dezamăgiţi, însă, să afle că distribuirea lor începe abia luni.

"E a doua oară când vin şi nu am încredere că ni le dau săptămâna viitoare. Mi-e că venim şi şi atunci ne fac fraieri!", spune un beneficiar.

22.000 de beneficiari din municipiul Braşov aşteaptă încă din luna octombrie distribuirea alimentelor.

"Mă ajută mult.. Niciodată nu am mai primit, e primul ajutor pe care îl primesc şi eu. Pensia e de şase milioane, stau în chirie într-o uscătorie...", spune alt beneficiar.

Iar dacă unii abia aşteaptă să le primească, alţii nu vor vedea nici un pachet anul acesta. Este cazul locuitorilor din comuna Caţa. Edilul de aici susţine că listele cu beneficiari nu au fost corect întocmite şi nu a dorit să primească alimentele până la revizuirea lor.

"Au luat cupoane cei care nu ar trebui să aibă, pensionari cu 1500, 1700 de lei pensii, iar cei care într-adevăr au nevoie şi sunt amărâţi, care mor în casă de foame, aceia nu iau. Gândiţi-vă în ce postură este Primăria! Noi le dăm unora, iar ceilalţi vin şi ne dau în cap!", declară Gheorghe Vocilă prin telefon, primar Caţa.

De cealaltă parte, reprezentanţii Prefecturii susţin că dezinteresul autorităţilor locale din Caţa este motivul pentru care oamenii nu vor primi pachetele anul acesta.

"Nu a dorit să transmită nici adresa, nici să discute cu angajaţii de la Prefectură pentru a demera procedurile. Acolo sunt cel puţin o mie de persoane care trebuie să primească pachete", a declara suprefectul judeţului, Mihai Mohaci.

Perioada următoare se anunţă una foarte încărcată pentru funcţionarii DSS. Doar cinci persoane de aici vor avea grijă ca pachetele să ajungă la toţi beneficiarii.

"Am avea nevoie de sprijin din partea unor persoane publice sau juridice, dacă se poate, să ne sprijine cu persoane care pot lucra pe calculator sau să ne ajute la verificarea documentelor primite de la cetăţeni", a declarat Mariana Topoliceanu - directorul DSS Braşov

În jur de 100 de maşini încărcate cu pachete de la Uniunea Europeană vor fi distribuite în judeţul Braşov. Aproape jumătate dintre acestea vor ajunge doar în municipiu. Vineri, alte zece TIR-uri cu pachete vor fi descărcate în depozitul DSS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri