Alergător de cursă lungă

Data publicării:
DUATLON

Florin Jitaru are 37 de ani şi este sergent major la Batalionul 21 Vânători de Munte, din Predeal. Sunt mai puţin de 14 luni de când Florin a fost atacat de urs, într-o pădure de la marginea Predealului, în timp ce se antrena pentru maraton. Rănile musculare adânci, cele trei săptămâni de operaţii şi interdicţia medicilor de a mai alerga cel puţin doi ani au fost încercări grele pentru Florin, ca sportiv şi militar.

„Am avut cam opt luni de zile până mi-am revenit, mie personal mi-a fost foarte greu, pentru cu viaţa mea a fost sportivă de la şapte ani şi nu puteam să-mi revin, din cauza picioarelor şi mă gândeam că oare n-o să mai alerg niciodată", Florin Jitaru, câştigător.

Florin a avut de pedalat 17 kilometri, cu urcare 520 de metri şi apoi de alergat nouă kilometri, cu urcare 300 de metri. A ajuns primul, din cei 33 de concurenţi înscrişi la categoria sa.

Duatlonul a mai avut o tură lungă, cu 810 metri de urcare pe bicicletă, pe o distanţă de peste 24 de kilometri şi apoi 490 de metri de urcare în alergare, pe o distanţă de 11 kilometri.

„Mai mult am vrut să ajut o colegă din clubul de turism, care îşi căuta partener. Şi eu cândva am făcut ciclism şi zic hai să te-ajut", participant.

„Chiar mi-a plăcut, am fost aici de patru ani cred şi fiecare an e foarte fain", participant.

Din program nu au lipsit probele speciale pentru copiii fascinaţi de atmosfera duatlonului. Ceea ce a scăzut media de vârstă, printre cei 173 de patricipanţi înscrişi la competiţie.

„Concurenţii sunt undeva până-n 40 de ani, vârstă medie să spunem aşa, majoritatea dintre ei sunt pregătiţi pentru alergare montană, pentru că avem traseu de alergare montană şi bicicletă la fel, mountainbike, deci nu e ceva de şosea", Paul Tudor, organizator.

Competiţia de la Râşnov a fost organizată de un club de turism montan din Braşov şi a fost, în acest an, la a şasea ediţie.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri