Alertă cu bombă în Braşov

Data publicării:
BOMBA

Apelul către autorităţi a fost făcut în jurul orei 11:00. În doar câteva minute, strada a fost blocată de poliţişti iar jandarmii au avut grijă ca nicio maşină sau persoană să nu se apropie de colet.

Pirotehniştii de la SRI au preluat pachetul ca să verifice dacă este sau nu unul periculos. Pachetul a fost plasat în apropierea clădirii care găzduieşte Centrul Militar Zonal Braşov. Locuitorii din zonă au observat valiza iar unii dintre ei chiar au crezut că ar putea conţine o bombă.

"(R: V-aţi gândit că e ceva suspect cu acea valiză?) M-am gândit dar nu ştiam...am stat înăuntru, în magazin. (R: Nu v-au spus să închideţi magazinul?) Nu. Mi-au spus să stau înăuntru, pentru siguranţa mea. Mă gândesc că poate cineva a făcut o glumă proastă", martor. 

"Era vizavi. Era un geamantan lăsat, probabil de cineva şi nimeni nu ştia ce e acolo. Au trimis robotul de operaţiune şi au încercat să vadă ce e în geamantan", martor. 

Experţii au anunţat că a fost o alarmă falsă. În zonă a venit şi prefectul judeţului.

"Am fost înştiinţat că este un colet suspect. Dar aţi văzut, cei care au venit cu aparatura de rigoare, au ridicat coletul, s-a dovedit a fi o alarmă falsă, ne bucurăm pentru acest lucru. Dar aţi observat vigilenţa celor care trebuie să intervină la faţa locului", Ciprian Băncilă - prefectul judeţului Braşov.

Valiza a fost preluată de Poliţia Locală care a făcut un inventar al lucrurilor din ea. În zonă, firma responsabilă cu salubrizarea colectează deşeurile marţea. Este posibil ca proprietarul să fi vrut să scape de câteva obiecte care-i prisoseau pentru că în geamantan nu se aflau decât mărunţişuri: hârtii, două veioze şi un telefon mobil nefuncţional.


Reporter: Sorina Secelean
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri