Angajări la noul mall

Data publicării:
ANGAJARI MALL

În anul 2007 Uzina Tractorul a fost închisă. Atunci, mii de oameni au fost disponibilizaţi, iar platforma a rămas în paragină. Şase ani mai târziu, locul a început să prindă din nou viaţă. Un investitor francez a cumpărat terenul fostei uzine cu gândul de a construi unul dintre cele mai mari centre comerciale din ţară. Lucrările au început acum doi ani.

La târgul de locuri de muncă organizat special pentru mall, s-au căutat 500 de persoane. Bianca a venit cu CV-ul pregătit şi cu speranţa că îşi va găsi un loc de muncă. Este studentă la masterat şi deşi nu a mai lucrat până acum, vrea să intre pe piaţa muncii.

"Sper să îmi găsesc, cu toate că răspunsurile se vor da la sfârşitul lunii februarie, deci mai durează. Acum încerc să las câte un CV pe la fiecare ", spune Bianca Petre - candidat. 

La fel ca Bianca au fost astăzi mii de tineri şi nu numai care şi-au depus Cv-urile.

"M-am gândit ceva cu make-up-ul, la un magazin de înfrumuseţare, de produse cosmetice, cam asta mă interesează pe mine ", povesteşte o altă tânără. 

"Am lucrat la o brutărie, dar n-am rezistat decât vreo patru ani şi acum am vorbit cu domnişoara de ambalator ", spune o vârstnică.

Deşi la târg au fost prezenţi mulţi studenţi, fără experienţă în câmpul muncii, companiile au ridicat ştacheta.

"Din păcate există din ce-am observat un deficit în calificare, mai ales în posturile de alimentaţie. Şef bucătar, patiser sau cofetar", afirmă Alexandru Antonache - angajator. 

"Căutăm oameni smart, pentru că vorbim de domeniul electro-IT şi vorbim de un domeniu în care dinamica îşi spune cuvântul şi amprenta pe piaţa românească ", susţine Mirela Petruţ - angajator. 

Centrul comercial din Braşov se întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare, iar investiţia totală se ridică la 60 de milioane de euro. Aici vor funcţiona 120 de magazine şi restaurante, dar şi un cinema.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri