Angajaţi CFR, reţinuţi pentru luare de mită

Data publicării:
CFRISTI RETINUTI

UPDATE 11.04.2014:  Procurorii au contestat hotărârea instanţei la Curtea de Apel Braşov.  Ieri, anchetatorii au întocmit pe numele oamenilor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi i-au trimis în faţa magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.  

Din cei 15 angajaţi ai regionalelor CFR din Braşov şi Bucureşti, acuzaţi de luare de mită, doar 13 au fost reţinuţi şi prezentaţi instanţei. Procurorii îi acuză pe suspecţi că au pretins sume de bani de la călătorii care mergeau fără bilet.  În 2012, peste 100 de controlori CFR au fost acuzaţi de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. Anchetatorii spun că naşii ar fi făcut parte dintr-o reţea care aduna bani de la călătorii fără bilet, iar o parte din sume ajungeau la superiorii lor.

10.04.14 15 angajaţi ai Regionalelor CFR din Bucureşti şi Braşov au fost aduşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, acuzaţi de luare de mită. 13 controlori au primit deja ordonanaţe de reţinere pentru 24 de ore si cel mai probabil urmează să fie duşi în faţa magistraţilor Tribunalului Braşov sub acuzaţia de luare de mită.

Doi dintre suspecţi au fost cercetaţi şi în dosarul din 2012, "mita din tren", iar acum s-au întors în faţa procurorilor acuzaţi de aceleaşi fapte.

Procurorii îi acuză pe cei 15 suspecţi că au pretins bani de la călătorii fără bilet în perioada februarie-aprilie 2014. Sumele pentru o călătorie cu trenul variau între 5 şi 60 de lei.

Reamintim că în octombrie 2012, peste 100 de angajaţi CFR de la mai multe regionale din ţară au fost acuzaţi de luare de mită de către procuroii DNA. Naşii ar fi făcut parte dintr-o reţea care aduna banii de la călătorii frauduloşi şi dădeau sumele mai departe către superiorii lor. Prejudiciul adus companiei se ridică la peste 200 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri