ANI i-a declarat incompatibili

Data publicării:
PARLAMENTARI INCOMPATIBILI

Toţi cei cinci parlamentari braşoveni aflaţi în stare de incompatibilitate au fost aleşi pe liste ale USL. Trei dintre ei sunt membrii ai Partidului Naţional Liberal. Este vorba de senatorul Sebastian Grapă şi de deputaţii Daniel Zamfir şi Petre Roman. Potrivit ANI, senatorul braşovean Sebastian Grapă s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate întrucît a deţinut simultan calităţile de administrator  a două societăţi comerciale. Petre Roman, ales ca deputat pe colegiul Bartolomeu din Braşov s-ar afla şi el în stare de incompatibilitate întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.  

Daniel Zamfir, ales pe colegiul Făgăraş, a avut pe durata mandatului de deputat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale la care a renunţat în urmă cu 4 luni şi pe cea de comerciant persoană fizică. Pe lista aleşilor incompatibili este şi deputatul PSD Ioan Ochi. Conform ANI acesta a deţinut sau deţine simultan şi calităţile de administrator  la două societăţi comerciale.

Şi deputatul partidului conservator Ion Diniţă apare pe lista incompatibililor. Reprezentanţii ANI spun că s-a aflat deputatul a fost în stare de incompatibilitate pe o perioadă de o lună întrucît a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de administrator al unei societăţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri