Arta din bucătărie

Data publicării:
ARTA LEGUME

Maria şi Daniel sunt doi dintre elevii care au avut şansa să înveţe carvingul de la un expert din Republica Moldova. Au îndrăgit din primul moment îndeletnicirea şi sunt siguri că le va folosi în viitorul pe care îl vor în domeniul gastronomiei.

"Sa faci un trandafir din sfeclă roşie e foarte foarte greu. E o pasiune, cum este şi gătitul, care mă pasionează foarte foarte mult", spune o elevă.

"De toate: gogoşari, ardei kapia, vânătă, morcov, mere! Le transform în flori, steluţe, inimioare, lebede, cum este acolo, palmier ca să zic aşa, inimoare... Tot ce mă lasă imaginaţia să fac pe loc", spune o elevă.

Profesorii au intuit că programul de colaborare peste Prut le va fi pe plac elevilor şi ştiu cât de mult ar putea să îi ajute.

"În şcoala noastră pregătim copiii în calificarea de organizator de evenimente, tehnician gastronomie, bucătari, ospătari. Ţinând cont că se ţine cont de o tendinţă pe plan mondial ca în cadrul evenimentelor să fie expuse şi aceste legume şi fructe sculptate, considerăm că au un atu în plus faţă de alte şcoli, dacă le introducem suplimentar şi aceste noţiuni", spune Carmen Tordai - director Liceul Constantin Brâncuşi, Sfântu Gheorghe.

Frumoasele obiecte de artă, perisabile, ce-i drept, dar încântătoare pentru ochiul vizitatorilor micii expoziţii, au aprins idei şi în imaginaţia gospodinelor prezente la atelier.

"Mie îmi place în special să arate bine masa aşa că, dacă o gospodină mai are timp, în afară de găteală, să mai şi orneze, e foarte bine", spune o gospodină.

Carvingul a devenit o artă deja şi îşi are rădăcinile în Thailanda.

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri