Asociaţii de proprietari ilegale, în Făgăraş

Data publicării:
ASOCIATII FAGARAS

Preşedinţii de asociaţii unde au fost găsite nereguli dau vina pe proprietarii de apartamente care nu îşi plătesc cheltuielile la timp.

"Nu au oamenii bani suficienţi pentru a achita utilităţile. Majoritatea sunt pensionari", susţine Dorina Bucşa - administrator asociaţie. 

"Pe toate asociaţiile nu am comisie de cenzori, pentru că lumea nu e de acord să plătească cenzori care verifică şi nu au putere financiară. Iar comitetul nu se prea poate implica, pentru că fără bani nu poţi să faci nimic", a precizat  Elena Tâlvâc - administrator asociaţie.

Dan Ivaşcu este şeful singurei asociaţii care funcţionează legal în Făgăraş. Deşi are în administrare un singur imobil, în cei şapte ani de când este administrator de asociaţie, nu a întâmpinat nicio problemă de ordin financiar, sau juridic.

"Căutăm să responsabilizăm oamenii pentru că activitatea care se desfăşoară în cadrul asociaţiilor este o activitate a unui grup de persoane", a declarat Dan Ivaşcu - administratorul asociaţiei de proprietari NATO, Făgăraş.

Cei care au de suferit de pe urma unei administrări defectuoase sunt localnicii.

"A plecat casierul cu bănuţii şi nu ştiu dacă l-au mai prins sau nu", susţine un locatar. 

"Înainte s-a luat fond de rulment, acum nu s-a mai luat. Şi din asta noi am pus şi anunţ pe uşă la un bloc unde acoperişul e deteriorat să ia măsuri", adaugă un alt locatar. 

Autorităţile locale vor să angajeze câteva firme care să ţină contabilitatea asociaţiilor şi asta pentru că cei mai mulţi administratori vor să renunţe la funcţii, ca să nu mai aibă probleme cu documentele legale.

"Cred că este o lipsă de comunicare între administratorul asociaţiei şi proprietar. Trebuie să elaborăm nişte mecanisme ... " este de părere Cătălin Cârje - viceprimar Făgăraş. 

În perioada următoare vor fi verificate şi registrele contabile, iar dacă vor fi găsite alte nereguli, asociaţiile riscă amenzi cuprinse între 200 şi 5.000 de lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri