Bacalaureatul de toamnă, proba scrisă

Data publicării:
BAC ROMANA

Peste 300 de elevi din judeţul Covasna au dat astăzi examenul scris la limba şi literatura română. După mai bine de două ore de stat în sală elevii au ieşit împărţiţi în două tabere: cei veseli şi optimişti că vor lua o notă bună şi cei care se resemanu că îşi vor încerca norocul şi anul viitor. Spre exemplu, Nagy Csaba a rămas corigent la limba română şi la limba maghiară. Deşi a luat corigenţa, examenul de astăzi l-a pus serios în dificultate.

"Am scris două rânduri şi atât. N-am înţeles subiectul şi a fost prea... greu", a spus  Nagy Csaba.

"N-am înţeles subiectul. (R: În vară ce notă ai luat? 1,98)", spune un alt elev.

Pentru unii tineri, subiectele au fost uşoare. La prima parte au avut de făcut o analiză pe o poezie a lui Radu Stanca, subiectul doi a fost realizarea unui text de tip argumentativ prin care să dovedească utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale. Iar la partea a treia elevii au avut de demonstrat relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată. Iar aici "Moara cu Noroc" a fost preferata candidaţilor.

"În vară a fost, s-a dat romanul, acum a fost nuvelă, deci n-a picat poezie, deci ne-au lăsat să trecem cum ar veni", spune un alt elev.

75% dintre cei care au susţinut examenul sunt de la secţia maghiară, iar restul de la secţia română. Lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

"Au fost prinşi doi copii cu telefonul în sala de examen. Secţia română şi secţia maghiară au avut subiecte comune, se diferenţiază numai la real şi uman", spune Farkas Csaba Istvan - secretarul comisiei judeţene de bacalaureat, Covasna.

Anul trecut, la sesiunea din toamnă doar 17,61% dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat. Mâine este programată proba scrisă la limba maternă.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri