Bani mai mulţi pentru instituţiile de cultură. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi Operei Braşov

Data publicării:
BUGET

Din aceşti bani, cele 4 instituţii vor trebui să îşi acopere cheltuielile de salarizare, întreţinerea spaţiilor, dar şi unele investiţii şi reparaţii la sediile în care îşi desfăşoară activitatea.

Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi Operei Braşov, instituţie care va primi 8 milioane de lei, faţă de 6 milioane şi jumătate, cât a avut anul trecut. În paralel, Primăria Braşov pregăteşte şi bugetele celorlalte instituţii din subordine, precum Poliţia Locală, Grădina Zoologică sau Serviciul de Gestionare a Animalelor. "Norma de hrană reprezintă 845 de mii din bugetul total şi bineînţeles, partea de investiţii, unde ne dorim ca pe 2015 să mai achiziţionăm patru maşini pentru cei care funcţionează în operativ în cadrul Poliţiei Locale. Bugetele s-au construit raportându-ne în primul rând la bugetul de anul trecut şi bineînţeles, având creşterea salarială conform deciziilor Guvernului pe salariul minim pe economie.", Adrian Atomei - viceprimar municipiul Braşov

Bugetele solicitate vor fi analizate de comisia economică şi apoi supuse votului în Consiliul Local, în şedinţa din februarie.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri