Blocul social din Uzina 2 a fost inaugurat 

Data publicării:
BLOC SOCILA

Lucrările de reabilitare şi amenajare a blocului ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 2007/2013. Pe parcurs, însă, au apărut inconveniente care au întârziat recepţionarea lucrărilor cu un an de zile.

"Un alt constructor care ne-a creat mari probleme, nu s-a încadrat în graficul de lucru, din punctul de vedere al execuţiei lucrărilor, la fel, am avut probleme, după aceea a trebuit să îl eliminăm, să reluăm din nou procedura de licitaţie", spune George Scripcaru - primarul Municipiului Braşov.

Cu toate astea, proiectul s-a finalizat la timp. Înainte de Crăciun, aproape 50 de familii se vor muta în casă nouă.

La parter, şase apartamente cu trei camere au fost special amenajate pentru persoanele cu handicap care vor locui aici. Centrala termică de la parter asigură încălzirea întregii clădiri, iar fiecare locuinţă are contorizare proprie a consumului de utilităţi. Blocul este dat în Administrarea Serviciului Patrimoniu de la Primăria Braşov, iar de încheierea contractelor şi de supravegherea eventualilor datornici se va ocupa Direcţia de Servicii Sociale. Criteriile care au stat la baza selecţiei beneficiarilor au fost foarte stricte.

"Un criteriu important a fost acela de a-şi putea asigura plata utilităţilor şi a fost foarte bine punctat acolo, un contrct de muncă pe perioadă nedeterminată şi în momentul în care se acordă locuinţa să nu aibă datorii în locul în care locuiesc în acest moment ", susţine Mariana Topoliceanu - directorul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. 

Toţi sunt oameni care, odată cu inaugurarea locuinţelor sociale, au primit şansa la o viaţă mai bună.

"Consider că sunt oameni nevoiaşi care chiar au nevoie de o investiţie ca asta şi faptul că Primăria se implică spune foarte multe. Faptul că banii vin de la Fondurile Europene este un lucru bun, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, vine şi frigul şi sunt oameni care au nevoie de un loc cald şi de o masă caldă ", adaugă Mariana Topoliceanu - directorul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. 

Lucrările au costat 4.630.000 de lei, din care trei milioane vin de la UE, 660.000 de la Guvern şi 75.000 de lei de la bugetul local al Braşovului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri