Bohemian Square, la Braşov

Data publicării:
BOHEMIAN SQUARE

De vineri și până duminică Piața Sfatului și Piața Enescu se vor transforma în adevărate ateliere de artă urbană. Expoziții de fotografie, de pictură, ateliere de lucru pentru copii și adulți ori lecții de arhitectură, toate își vor găsi locul în centrul orașului, în cadrul festivalului Bohemian Square. Vor fi prezentate exponate care mai de care mai inedite.

"Va fi o intervenție pe un autobuz adus în Piața Sfatului de către RAT Brașov pe care unul dintre artiștii noștri îl va picta", spune Andreea Dincă - organizator.

Festivalul este la cea de-a treia ediție și își propune să aducă arta mai aproape de oameni. Tocmai de aceea scoate exponatele în stradă, și îi va învăța pe trecători să înțeleagă aspectele culturale.

"Bohemian Square este un eveniment cultural educativ care se adresează comunității brașovene și nu numai, și aduce un nou suflu în viața culturală și artistică din Brașov", precizează Szidonia Balint - organizator.

Activități vor fi de dimineața până Seara iar sâmbătă, de la ora 21 și 30 de minute va fi o proiecție a documentarului Palate englezești - istorie a arhitecturii, în colaborare cu Digi Life. Întregul eveniment este susținut de municipalitate, care a pus la dispoziție logistica necesară.

"Sprijinul pentru Bohemian Square vine în continuarea demersurilor pe care le face municipalitatea în vederea obținerii titlului de capitală europeană a culturii 2021", spune Ciprian Bucur - viceprimar al municipiului Brașov.

Participarea la festival este gratuită. Doar unele ateliere de lucru se vor percepe taxe de participare, pentru acoperirea costurilor cu materialele folosite.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri