Braşovul, oraş de poveste

Data publicării:
BRAD

Iluminatul festiv a dat tonul feeriei de Crăciun. În prezenţa a mii de braşoveni, primarul Braşovului, George Scripcaru, a aprins beculeţele.

Atracţia principală a serii a fost bradul, înalt de 28 de metri şi decorat în acest an în culori noi.

„De la an la an am încercat să aducem lucruri în plus faţă de anul care a trecut, din acest punct de vedere şi am încercat să creăm evenimente dar să avem şi activităţi specifice aici, în acest loc, în Piaţa Sfatului, în aşa fel încât să se bucure copiii, în primul rând", spune George Scripcaru - primarul Braşovului.

„Luminile, pentru asta am venit. Este frumos!", spune un braşovean.

„Mi-a plăcut spectacolul de lumini. Bradul e foarte luminos şi colorat", spune un braşovean.

Din cadrul de poveste nu au lipsit nici colindele. Cei mai mici au îmbrăcat hainele de sărbătoare şi au urcat pe scenă.

La Târgul de Crăciun din acest an iau parte 40 de comercianţi. Piaţa Sfatului a devenit astfel principalul loc de cumpărături pentru turişti. Şi au din ce alege...de la dulciuri şi ornamente până la vin fiert sau ceai, toate cu specificul lor.

„Avem coroniţele de uşă. Toate sunt făcute din ingrediente naturale, uscate. Avem brăduţi făcuţi de noi pentru cine vrea să fie mai eco aşa şi să nu taie un copac, poate să ia un brăduţ gata făcut ", spune Ana Sota - comerciant.

Noutatea din acest an a reprezentat-o un spectacol de lasere şi lumini, organizat de Agenţia Metropolitană pentru a marca faptul că Braşovul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Reporter: Delia Puşcă / Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri