Butuza şi Gyenes iau startul la Raliul Dakar

Data publicării:
DAKAR

 

A şaptea ediţie sud-americană a celui mai dificil raliu raid din lume va debuta pe 4 ianuarie, la Buenos Aires, şi include 13 probe speciale cu o lungime totală de 4.752 km, la categoria moto.

După ce vor alerga pe teritoriul Boliviei şi Chile, piloţii vor reveni în capitala Argentinei, pentru finiş, pe 17 ianuarie, după ce vor parcurge în total 9.295 de km. Marcel Butuza are în acest an numărul 50 de concurs iar principalul obiectiv pentru experiementatul motociclist este o clasare cât mai bună la clasa maraton. Marcel Butuza a mai concurat la Dakar, în 2007 la ultima ediție disputată în Africa, dar şi în 2009 şi 2012, în urmă cu trei ani ocupând locul al doilea la categoria maraton, 44 la general.

Mani Gyenes concurează tot la maraton, clasa în care sportivii nu pot schimba motocicleta. În 2012, la ultimul său Raliu Dakar, Gyenes a încheiat pe locul 17 în clasamentul general, după ce în 2011 terminase pe 18.

Cei doi sportivi și-au recuperat echipamentul de concurs de pe vapor în cursul zilei de marți. Sâmbătă are loc verificarea oficială a motocicletelor iar duminică, startul în prima probă. Concurenții vor avea de parcurs 830 de kilometri dintre care 175 de kilometri la prima probă specială între Buenos Aires și Villa Carlos Paz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri