Căldură din brazii de Crăciun. Brazii braşovenilor ajung combustibil pentru centrale

Data publicării:
BRAZI

Primii brazi au apărut pe străzi încă de la începutul săptămânii trecute. În zonele de blocuri, localnicii îi aruncă la platformele de gunoi. Pe străzile cu case, brazii sunt abandonaţi la porţi, pe marginea drumului. În doar câteva ore de lucru, echipele de salubrizare au strâns aproape 300 de brazi.

Administratorii firmei de salubritate se aşteaptă să strângă, până la finalul acestei acţiuni, nu mai puţin de 1.000 de brazi, suficient cât să încălzească iarna, timp de trei luni, două case de dimensiuni reduse. „Aceşti brazi vor fi mărunţiţi în tocător şi vor fi valorificaţi în două direcţii principale, biomasă vegetală, care se va constitui în aport energetic pentru încălzirea unor locuinţe sau pentru fabricarea compostului, care după cum se ştie este un foarte foarte bun îngrăşământ natural", a declarat Marcel Suciu, reprezentant operator de salubritate.

Autorităţile au programat două zile în care operatorii de salubritate să stângă brazii ce au împodobit, de sărbători, casele localnicilor. Acţiunea va fi reluată miercuri. În tocătorul de lemn va ajunge, spre sfârşitul lunii, şi bradul care a fost împodobit în centrul Pieţei Sfatului, din Braşov.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri