Campioni doar prin voinţă! Fac antrenamente în săli nereparate

Data publicării:
SALA SPORT

Incze Kiszta  are doar 18 ani şi o sumedenie de titluri în palmares, câştigate în competiţii naţionale şi internaţionale. Puţini ştiu însă, care sunt condiţiile în care se antrenează ea şi restul luptătorilor din Sfântu Gheorghe.

"Este foarte greu, fiindcă nu avem atâtea posibilităţi ca în alte părţi. Salteaua e mai sus, mai cădem pe jos, ieşim, ne mai lovim şi e cam nasol", spune Incze Kriszta - tânăra luptătoare.

"Am fost anul acesta în Bulgaria, am stat în cantonament de pregătire două săptămâni şi vreau să zic că m-au impresionat condiţiile de acolo. O sală cred că de cinci ori mai mare ca asta şi saltele una lângă alta, unde puteam face antrenamente", adaugă Anca Petrea - luptătoare. 

Antrenorii echipei de lupte fac eforturi uriaşe ca să obţină întotdeauna cele mai bune rezultate la competiţii.

"Am ajuns, prin intervenţii, să intrăm in această pivniţă. Nu vreau să vorbesc de rău pe nimeni, dar vă spun ni s-a promis de atâtea ori că vom avea o sală nouă şi sala nouă rămâne în aşteptare", spune Matefi Arpad - antrenor de lupte, CSŞ Sf. Gheorghe. 

"Se aşteaptă să vedem ce se va întâmpla cu cluburile sportive şcolare, dacă vor trece la primării sau la administraţiile judeţene şi în acest caz nu s-au mai alocat fonduri pentru acest an ", afirmă Nemes Aron - directorul CSS Sf. Gheorghe. 

Construcţia celor două săli de sport a început în anul 2012, iar proiectul are o valoare totală de 1,4 milioane de lei. Pana acum, s-au investit doar 100.000 de lei pentru că restul banilor nu au mai venit. În aceeaşi situaţie sunt şi jucătorii de tenis de masă din Sfântu Gheorghe. Şi ei aşteaptă să se antreneze în sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar. Ca să facă performanţă, sportivii s-au apucat să renoveze pe banii lor clădirea unei centrale termice dezafectate din oraş, pe care au primit-o în concesiune de la Primărie.

"Avem o activitate de aproximativ 10 ani. Ne dorim să ne dezvoltăm cât mai mult cu această sală în primul rând şi să creştem, bineînţeles, performanţele clubului",spune Simon Teodor - antrenor, Club Sportiv Electrica. 

Până acum aici au fost investite aproximativ 300.000 de lei. Bani veniţi doar din sponsorizări, pentru că de la autorităţile centrale, oamenii nici nu s-au gândit să ceară sprijin.

"Ca să mergi acolo, să stai două luni în faţa uşii Ministerului de Sporturi ca să te bage în seamă, să te ia în considerare, nu am fost şi nici nu vreau să încerc", spune Ola Oliver - secretarul Clubului Sportiv Electrica. 

Singurul sprijin material pe care sportivii îl vor primi de la autorităţile locale este cumpararea suprafeţei sintetice de pe pardoseala sălii de antrenament, care costă 10.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri