Campionii din sala de sport învechită

Data publicării:
SALA DE SPORT NASPA

Ironie sau nu, Liceul Sportiv din Brașov nu are o sală de sport modernă, iar copii care se antrenează aici atât la orele de sport, cât și pentru diverse campionate, fac asta în condiții vitrege. Remus este în clasa a XII-a și face handbal de 5 ani. De când este elev al liceului se antrenază în aceeași sală cu podeaua aluneacoasă, porți fără plasă sau mingi scorojite.

„E un pic cam rea sala că e veche, alunecăm chiar dacă avem papuci speciali şi ne putem accidenta oricând", spune elevul Remus Goidea.

Colegii lui Remus sunt și ei dezamăgiți de faptul că deși vor să facă performanță în handbal, nu reușesc să facă antrenamentele așa cum ar trebui.

„N-avem plasă la porţi, nu e zugrăvit, caloriferele nu sunt funcţionale, geamuri nu sunt cu plasă", spune un elev.

„Sala este într-o condiţie foarte proastă, este deteriorată şi nu prea putem să ne organizăm foarte bine antreanementele aici", se plânge alt elev.

Pentru că nu au o sală modernă unde să ţină orele de sport, profesorii sunt nevoiţi să meargă în sălile de sport din alte şcoli. Iar de ani de zile, antrenorii primesc doar promisiuni că vor avea o sală de sport modernă.

„Bineînţeles că ar fi ideal ca un liceu cu program sportiv să acoperim puţin şi copii din judeţul Braşov, ne-ar mai trebui o cantină, un internat, atunci am putea desfăşura activitatea ca lumea", declară Mircea Bucă, profesor handbal

În anul 2010, atunci când acest imobil unde funcţionează Liceul Sportiv a fost cedat Bisericii Evanghelice. De atunci, primăria nu a mai putut investi în sala de sport a liceului.

Autorităţile locale spun că şi la acest început de an şcolar, elevii liceului sportiv vor face pregătiri tot în vechea sală, pentru că nu au fost alocate încă fonduri de reabilitare.

"Urmează ca la sfârşitul anului, începutul anului viitor să se discute pentru programul de investiţie pentru 2015 dacă pe zona respectivă se vor face ceva modificări în sensul mutării sau intervenţiei pe clădirea respectivă. Dar în momentul da faţă vor rămâne să îşi continue activitatea în aceeaşi locaţie", a declarat  Adrian Atomei, viceprimar Braşov.

Cel mai probabil, elevii şi profesorii Liceului Sportiv din Braşov vor avea o nouă sală de sport abia în anul şcolar 2015-2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri