Cea mai aglomerată zi în Poiana Braşov

Data publicării:
POIANA


„Sâmbătă, în doar şapte ore, pe la punctele de taxare ale instalaţiilor de transport pe cablu s-au înregistrat peste 39.000 de treceri. Administratorii pârtiilor din Poiana Braşov nu-şi amintesc o zi mai aglomerată în istoria staţiunii", relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

„Avem, în partea superioară a masivului, un strat de zăpadă, pe pârtii vă vorbesc aici, de un metru, iar la bază în jur de 70 - 80 de centimetri", a precizat Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil din staţiune.

În Poiana Braşov a fost soare toată ziua. Temperatura în zona staţiunii a fost ideală pentru schi: -8 grade Celsius.

Destul de aglomerat aici jos, la urcare şi pe pârtie, pentru că e weekend şi sunt foarte mulţi copii, foarte mulţi începători, dar sunt şi pârtii mai dificile, unde nu se bagă toată lumea şi, dacă ai curaj, te duci", spune un turist.

M-am distrat foarte bine în acest weekend", spune o turistă.

Cu aşa o aglomeraţie, accidentele sunt inevitabile. Cele mai multe se întâmplă pentru că turiştii coboară pe pârtii prea dificile pentru ei.

„Intervenţiile la care Salvamontul a participat au fost într-un număr destul de mare pentru acest weekend, în jur de 25 de accidente pe pârtiile de schi", a precizat Alexandru Ferencz, şef Salvamont Braşov.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov are zece pârtii, cu o lungime totală de 24 de kilometri.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri