Centru turistic nou, peste drum de cel vechi

Data publicării:
CENTRU PREDEAL

Lucrările la noul centru de informare turistică din Predeal au durat şase luni.

"La nici 20 de metri de clădirea Gării din Predeal a funcţionat, în acest loc, vechiul centru de informare turistică. Primăria l-a închis în 2013 şi a construit peste drum, de la zero, centrul nou, pentru care a cheltuit jumătate de milion de lei şi a pus la dispoziţie terenul", Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

Primăria Predeal a plătit numai 2% din costul proiectului. Restul banilor sunt din fonduri europene.

"Peste drum este un centru de informare turistică executat din banii localităţii, cu eforturi deosebite şi care, timp de câţiva anişori a funcţionat destul de bine. Apoi a fost închis, ca ineficient. Mă întreb şi eu, ca simplu cetăţean: dacă acela e ineficient, ăsta-i eficient?", spune un localnic.

"Trebuia să-l repună pe ăsta pe funcţie, dar nu mai luau banii. Deci dacă-l puneau pe ăsta înapoi, banii nu-i mai luau, se duceau în altă parte", spune o localnică.

Odată cu centrul turistic, autorităţile au lansat şi un portal, predeal.ro, unde pot fi găsite informaţii despre hotelurile, pensiunile şi restaurantele din staţiune.

"Era nevoie de acest centru. Ne-am gândit şi la poziţia lui strategică. Este, aşa cum se vede, la drumul naţional, este uşor de accesat. Acest centru s-a construit în deschidere cu un fond european, este o zonă uşor accesabilă li turistul se poate informa mai repede, centrul pe care l-am avut era cu accesul din zona gării",  Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal. 

Potrivit autorităţilor locale, sezonul de iarnă 2015 - 2016 este unul din cele mai păguboase din ultimii ani. A fost puţină zăpadă şi atât de cald încât administratorii pârtiilor nu au putut nici măcar să folosească instalaţiile de zăpadă artificială.

Reporteri: Mădălina Zamfir, Claudiu Loghin
Operatori: Mihai Stan, Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri