Cetatea Făgăraş, în topul castelelor frumoase din lume

Data publicării:
CETATE FAGARAS

Robert locuieşte în Statele Unite ale Americii. Anul acesta a venit în România alături de familia sa. A citit despre cetatea din Făgaraş în publicaţia americană şi pentru că era în zonă, a intrat să viziteze monumentul istoric.

"Este cea mai mare cetate pe care am văzut-o în România", spune Robert

În topul din publicaţia Huffington Post, cetatea Făgăraşului nu este depăşită decât de celebrul Castel Neuschwanstein din Germania. Imediat după Monumentul fortificat din centrul României este Castelul Durham din Anglia.

"A fost o surpriză plăcută pentru toţi făgărasenii cred ca şi pentru români în general pentru că este o recunoaştere a valorii acestui monument atât din punct de vedere istoric cât şi din punct de vedere al arhitecturii care este deosebită", a precizat Gheorghe Faraon, muzeograf, muzeul Ţării Făgăraşulu

Povestea cetăţii începe încă din anii 1.400, de când există primele articole documentare. Ea a fost construită pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tătarilor și otomanilor. Ulterior, a fost stăpânită de Mihai Viteazu care a dăruit-o soţiei sale, Doamna Stanca. După anii 1940 monumentul istoric a fost transformat în închisoare comunistă.

Anul trecut, Cetatea Făgăraş a fost vizitată de aproximativ 30.000 de turişti iar numărul lor este în creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri