Compensație pentru deranj

Data publicării:
COMPENSATIE SIBIU

Locatarii din cartierul sibian Terezian stau, de două luni, în mijlocul unui șantier. Rodica Radu spune că, din cauza lucrărilor, apa a ajuns să i se infiltreze în fundația casei.

Nu este, însă, singura problemă cauzată de construcția viaductului care va face legătura dintre Sibiu și Drumul Național 14 Mediaș-Sighișoara. Proiectul prevede ca stâlpii de susținere ai podului să fie amplasați la doar 3 metri de casele oamenilor.

" Și noi avem mașini... adică mari... Normală, mașină de 4 metri, 4,20 metri. Cum mai intrăm în curte și cum mai ieșim din curte? Asta-i problema. Venim cu bagaj ", spune o sibiancă nemulţumită.

Locatarii au făcut mai multe reclamații, dar li s-a spus de fiecare dată că șantierul are toate aprobările legale. Așa că oamenii au cerut o scutire de impozit.

" I-am cerut primarului treaba asta, de ce? Era singura soluție prin care eu puteam să zic "dom'le, fă-mi casa" sau "dom'le, nu fă podul". Deci singura soluție care am zis că e acceptabilă ", spune un alt sibian. 

Consilierii locali au aprobat propunerea de scutire de impozit pentru locatari, însă numai pe perioada derulării lucărilor. Nu toți proprietarii sunt mulțumiți de această soluție a municipalității.

Viaductul care se construiește în zonă este cea mai mare investiție publică a Sibiului de după Revoluție și va însemna, practic, o nouă intrare în oraș pentru șoferii care vin dinspre Tîrgu Mureș.

" E vorba de o investiție de aproximativ 28 de milioane de lei, fonduri care provin dintr-un proiect finanțat din fonduri structurale. Acest viaduct practic va lega două zone ale Sibiului, două zone cu mare potențial de dezvoltare ", susţine Mirela Gligore - purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. 

Investiția este programată să fie finalizată abia la finalul anului 2015, timp în care locatarii vor fi scutiți de impozitul datorat către Primărie, reprezentând sume între 200 și 300 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri