Concurenţă mare la medicină. Peste 1.000 de candidaţi vor să studieze la Braşov

Data publicării:
ADMITERE MEDICINA

Lavinia este din Brăila şi visează să devină medic chirurg. Îşi încearcă norocul mai întâi la Facultatea de Medicină din Braşov, unde concurenţa este de aproape 10 candidaţi pentru unul dintre cele 140 de locuri subvenţionate de stat. După examenul de astăzi a răsuflat uşurată. Miercuri trece prin altă emoţie. Este programată admiterea de la Bucureşti.

"Dacă voi fi admisă aş vrea să merg pe chirurgie generală sau cardiovasculară şi o să văd pe parcursul celor şase ani", spune Lavinia. 

Peste 1.000 de absolvenţi de liceu au susţinut examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Braşov cu speranţa că vor intra pe unul dintre locurile bugetate.

"Mi s-a părut destul de greu, părerea mea, dar ma-am chinuit să fac cât de bine pot eu! Mai uşor mi s-a părut la chimie, la bilogie am dat la nimereală, sper să nimeresc!", a spus un candidat.

Reprezentanţii Facultăţii de Medicină spun că nu toţi candidaţii care vor promova adminiterea vor opta să rămână în centrul universitar de la Braşov.

"Lucrurile şi deciziile depind inclusiv dacă sunt locuri bugetate sau cu taxă cele pentru care au reuşit să obţină o clasificare şi bineînţeles de rezultatele pe care le au în unul sau celălalt dintre centre, dar este până la urmă opţiunea candidaţilor de a-şi maximiza şansele", spune Liliana Rogozea - prorector Universitatea Transilvania Braşov.

Marţi dimineaţă candidaţii vor afla ce note au luat la examen. Cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea calificativelor. 90% din media de admitere va însemna nota obţinută la testul grilă, la care se va adăuga un procent de 10%, media de la bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri