Consiliul Local Moacşa, inactiv 

Data publicării:
CONSILIU MOACSA

În luna mai Tribunalul Covasna a respins cererea formulată de prefectura Covasna care ceruse dizolvarea consiliului local Moacşa, pentru că forul nu s-a mai întrunit timp de câteva luni. Ulterior consiliul local format din numai 5 reprezentanţi s-a întrunit în luna iulie când a votat bugetul localităţii. O lună mai târziu însă alţi doi consilieri şi-au dat demisia.

"Nu te poţi înţelege cu primarul actual, face numai ce vrea el, nu a luat în considerare hotărârile consilierilor", spune Badi Gyula - fost consilier local UDMR.

UDMR-ul era reprezentat la Moacşa de patru consilieri, care pe parcursul celor doi ani au renunţat la mandate. În locul lor ar fi trebuit numiţi alţi consilieri aflaţi pe listele UDMR însă asta nu s-a întâmplat.

"Nu mai există supleanţi eligibili pe listele uDMR-ului, în speţă trebuie constatat că nu mai poate funcţiona consiliul local al comunei Moacşa cu trei consilieri în funcţie din 9", a declarat Grüman Róbert - preşedinte executiv al UDMR Covasna

Edilul localităţii are însă altă versiune. "După investigaţia mea reiese că mai sunt trei consilieri şi pe lista UDMR-ului care nu şi-au dat demisia. Am sunat pe consilierii de care am amintit şi mi-au zis că nu sunt excluşi din partid şi nici nu şi-au dat demisia deci în consecinţă nu au zis adevărul", declară Bács Benke László - primar comuna Moacşa.

Reprezentanţii Prefecturii au fost sesizaţi că alţi consilieri şi-au depus demisia şi au început verificările în acest caz.

"Vom analiza pe baza tuturor informaţiilor pe care le vom primi dacă este îndeplinită condiţia cerută de lege pentru dizolvare", a spus Sebastian Cucu - subprefect Covasna 

Din cauza neînţelegerilor dintre consiliul local şi primar, localncii sunt cei care au de suferit.

"Noi nu avem apă nu avem loc de muncă, asta e cel mai important", a spus un localnic.

"Canalizarea s-a făcut, ţevile s-au pus de acum 7 ani şi nu s-a pus în funcţiune şi apa nu s-a pus trebuia să pună şi apa şi canalizarea", spune alt localnic.

În situaţia în care Consiliul Local va fi diziolvat, Prefectura Covasna va fi nevoită să organizeze alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri