Control la chioşcurile din campusul universitar

Data publicării:
CONTROL OPC

Inspectorii au pornit aceste verificări în urma unor sesizări primite chiar din partea studenţilor. În urma controalelor au fost descoperite o serie de produse expirate care erau depozitate în magazia unităţii, împreună cu alte produse destinate vânzării. În paralel, controalele au scos la iveală şi probleme de gramaj la sandvişurile pregătite în unitate.

"Dacă discutăm aici de partea din carne, acest cordon bleu, el pe afiş apare că ar trebui să aibă 165 de grame. După cum vedem pe cântare, are 130 de grame, înainte de preparare, de încălzire, eventual se mai poate pierde", spune Sorin Susanu, comisar şef CRPC Braşov.

Patronii unităţii susţin că problemele nu sunt majore şi că neregulile au apărut din cauza lipsei de personal.

"Avem două doamne de bază care se află în concediu medical. O doamnă din ianuarie şi o doamnă de la sfârşitul lui martie. Încercăm să facem faţă situaţiei, este foarte greu, pentru că sunt foarte mulţi clienţi", a spus Doina Calancea - administratorul firmei controlate.

"Lucrurile extrem de grave sunt acelea referitoare la produsele expirate. Ele, atât timp cât există în acelaşi loc cu produsele din care se prepară sendvişurile, este o situaţie extrem de gravă şi consumatorii pot fi în pericol, studenţii de aici", spune Sorin Susanu - comisar şef CRPC Braşov.

Pentru neregulile constatate, patronii unităţilor alimentare riscă amenzi de până la 50.000 de lei şi suspendarea activităţii, iar produsele cu probleme au fost retrase în vederea distrugerii.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri