COVASNA. Festivalul vânătorilor la Arcuş

Data publicării:
FESTIVALUL VANATORILOR

Sunetul cornului de vânătoare a deschis festivalul de la Arcuş, unde şi-au dat întâlnire peste 300 de vânători din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. În timp ce stăteau la poveşti vânătoreşti, unii s-au apucat de gătit. Nu oricine poate face mâncăruri din carne de vânat.

"Preparăm o ciută de cerb. Ceapa se taie prima dată, se pune la prăjit, după care se pun nişte legume, după care intră carnea, apa şi restul nu vă pot spune acum", povesteşte vânătorul Banko Arpad.

"Tocăniţa de mistreţ este preparatul principal, cu care concurăm. În plus am adus nişte mâncăruri reci care sunt făcute în cea mai mare parte din carne de vânat. Avem salam de urs, de mistreţ, avem costiţă de mistreţ", spune vânătorul Kelem Gyula.

De la o asemenea întâlnire nu puteau lipsi trofeele de vânătoare. Cele mai valoroase au fost expuse.  Printre ele şi cerbul de la Comandău, al doilea ca mărime capturat în România şi al cincilea din lume.

"Cei doi cerbi de la Comandău şi respectiv de la Apa Roşie din Munţii Şandru care au fost dobândiţi acum 2, respectiv 3 ani şi  sunt în lista internaţională", precizea

ză organizatorul Sárkány Árpád. 

Împuşcat de un vânător ungur, trofeul de la Comandău a rămas în patrimoniul național, aşa cum prevede legea.

Pădurile din Covasna sunt celebre pentru vânatul pe care îl ascund. În urmă cu 10 ani, aici a venit la vânătoare chiar fostul rege al Spaniei, Juan Carlos I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri