Crăciunul pe pârtie

Data publicării:
CRACIUN PE PARTIE

Un strat de zăpadă de 15 centimetri a fost suficient pentru ca sute de oameni să schieze în voie pe pârtia Clăbucet. "Cum a început vacanţa, cum au început să se mişte lucrurile pe pârtiile din Predeal. Condiţiile nu sunt cum am vrea noi să fie, dar se poate lucra, mai ales la iniţiere", a declarat un instructor de schi.

O oră de lecţii de schi costă 90 de lei, însă dacă sunt mai mulţi doritori, e loc de negociere. Închirierea echipamentului costă 30 de lei pe zi. Singura problemă a turiştilor a fost să decidă între schi, placă sau sanie.

"Mă distrez mai ales că am venit cu prietenii. Astăzi ne dăm cu placa şi mâine ne dăm cu schiurile", a spus un turist. "E fabulos, cu familia, cu cei dragi, ne-am adunat cu toţii aici şi la munte, se simte cel mai bine spiritul sărbătorilor", a completat un altul.

Jandarmii montani au vrut să fie siguri că nu vor fi incidente, aşa că au venit cu recomandări. "Să respecte pârtiile care sunt special amenajate, pentru că există riscul de accidente şi creează multe alte probleme", îi sfătuieşte pe turişti, Cristinel Stoian, jandarm montan. Turiştii care au stat pe margine s-au fotografiat ori au băut o cană de vin fiert.

Reporter: Teodora Nicolae
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri