Crosul Casiopeea, în weekend la Braşov

Data publicării:
CASIOOPEEA

Printre participanţii la Crosul Casiopeea s-a numărat şi Rodica Bănică. Diagnosticată în 2013 cu cancer la sân, a reuşit să învingă boala, după sesiuni de citostatice şi o operaţie de mastectomie, iar acum speră ca povestea ei să fie un exemplu pentru alte femei.

"Dacă au avut neşansa să ajungă la un astfel de diagnostic, să nu dispere pentru că există soluţii, să fie cu psihicul cât mai puternic.Pentru că există viaţă şi după cancer", a spus Rodica Bănică.

Alţi concurenţi spun că au alergat pentru sănătatea lor, dar şi a celorlalţi membri ai familiei.

"În primul rând mă gandesc că am şi eu o mamă, o soră, o soţie şi Doamne Fereşte, e bine să sprijinim aceste cauze nobile", a spus un participant.

Toţi cei care au luat startul la Crosul Casiopeea au plătit o taxă de înscriere de câteva zeci de lei, în funcţie de categoria de vârstă. Cu banii strânşi se vor cumpăra proteze mamare ce vor fi donate femeilor care au trecut printr-o operaţie de mastectomie. Indiferent de locul ocupat, toţi concurenţii au avut de câştigat.

"Aceştia pot beneficia de servicii medicale gratuite cum ar fi o ecografie abdominală, ecografie de sân sau o consultaţie la un medic generalist", a declarat Marina Derşidan - voluntar Asociaţia Casiopeea.

Anual, în Romania, peste 6.500 de femei sunt depistate cu cancer la sân, principala cauză de mortalitate. Medicii spun că, depistată în stadiu incipient, boala poate fi vindecată în proporţie de 90%.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri