Cupa "Micu Rossi", la Braşov

Data publicării:
MICU ROSSI

Ziua a început cu probe de jaloane si de mers încet. Concurenţii au luat lecţii de la cei mai buni instructori motto din România de la care au învăţat şi lucruri pe care la şcoala de şoferi nu le pot practica.

"Ar trebui să reţinem că motociclismul nu este un sport chiar atât de periculos…..să ne păstrăm sângele rece, putem fi foarte în siguranţă", spune Marius Băcilă, instructor

Deşi majoritatea motocicliştilor visează să ajungă la fel ca Valentino Rossi, de unde si numele evenimentului, anul acesta, au fost mult mai atenţi la tehnicile de frânare şi mai puţin la viteză.

"Dorim să scoatem în evidenţă nu viteza, nu puterea motocicletelor, ci mai degrabă caracteristicile ce trebuie să le aibă un începător", spune Florin Enăchescu - instructor organizator.

De la eveniment, nu au lipsit nici lecţiile de acordare a primului ajutor în caz de accident. Organizatorii au simulat rănirea unui motociclist şi intervenirea echipajului de pe ambulanţă.

Cei mai încântaţi au fost, de departe, copiii, insă lecţiile de condus au făcut şi deliciul spectatorilor.

"Dacă vezi vreun animal sau om sau copil pe stradă cel mai ideal este să pui amândouă frânele", a spus un tânăr participant.

Cupa "Micu Rossi" s-a încheiat duminică printr-o altă serie de cursuri de perfecționare.

Reporter: Delia Puşcă
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri