Curent în loc de combustibil 

Data publicării:
PRIZE

Priza electrică funcţionează momentan gratuit. De anul viitor însă utilizarea ei va fi contra-cost, iar taxarea se va face prin SMS. Practic, sistemul va fi alimentat cu energie electrică doar după ce mesajul va fi primit la dispecerat. Tot prin SMS se va face şi dezactivarea prizei.

" Vor fi pe ideea de portofel electronic, deci se vor face plăţile ori pre-pay, ori post-pay sau alte variante. Prin sms sau prin cartelă, deci cum vă spuneam, prin portofel electronic ", spune Gabriela Vlad - manager de proiect, Primăria Braşov.

Primăria a decis să monteze un astfel de punct pentru încărcarea maşinilor electrice pentru că în ultimul an tot mai mulţi şoferi au început să conducă astfel de autoturisme. Durata de încărcare este de aproximativ opt ore, în funcţie de modelul autoturismului. Deocamdată, o singură priză a fost montată în parcarea de pe Bulevardul Eroilor, însă edilii doresc să mai amplaseze câteva în cele mai mari parcări din oraş.

" Aici, în zona în care ne aflăm vom monta trei puncte, de asemenea, în parcarea de la spitalul militar vom avea şi aoclo montat un sistem similar, în Poiana Braşov vom avea un alt punct unde vom monta asemenea instalaţii ", susţine George Scripcaru - primarul Municipiului Braşov, ACL.

Aceste prize electrice sunt montate în cadrul programului de telegestiune care e implementat în Braşov încă de anul trecut. Primul pas al acestui proiect a fost iluminatul inteligent.

" Da, o idee foarte bună. E ecologic, nu-i poluant ", este de părere un şofer. 

Numărul posesorilor de maşini electrice din Braşov este în creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri