DÂMBOVIŢA. La toaletă, în curtea şcolii

Data publicării:
TOALETE SCOALA

La şcoala din Glodeni sunt 440 de elevi şi cadre didactice. Chiar dacă în şcoală sunt de ani buni grupuri sanitare noi cu toţii folosesc toaletele din curtea şcolii.

"Mi se pare deranjant din moment ce noi avem toalete şi nu le putem folosi şi noi trebuie să mergem la aceaste toalete. Şi nu vă spun cât de îngrozitor miroase în interior!", spune un elev.

"Este foarte greu să îi supraveghem să meargă la toaletele din curte mai ales că distanţa este foarte mare şi ei sunt micuţi. Eu, conducând colectivul clasei pregătitoare, mi-e greu să îi supraveghez", spune Iuliana Onofrei, învăţător la şcoala din Glodeni. 

Noile grupuri sanitare au fost terminate în anul 2008 dar de atunci stau închise pentru că lucrările au fost făcute de mântuială. Când directorul şcolii şi-a dat seama de problemele din toalete a verificat proiectul instalatiilor şi a constatat că multe dintre lucrări nu au fost făcute. Atunci a dat in judecata primăria, cea care s-a ocupat de licitaţia de desemnare a firmei constructoare.

"E un dezastru, toate chiuvetele curg, racordurile sunt sparte, scurgerea deversează în centrala termică", spune Liviu Stoica, directorul şcolii din Glodeni.

Autorităţile locale însă nu se consideră responsabile de situaţia de la şcoală.

"Deci de opt ani aceste toalete trebuiau să fie date în folosinţă. Răutatea, ambiţia domnului director pentru a nu da drumul la aceste toalete îi revine in totalitate. S-au rugat toţi de dumnealui să dea drumul', spune Petre Dinu, primarul comunei Glodeni. 

Chiar dacă sunt la curent cu situaţia, reprezentanţii inspectoratului judeţean Dâmboviţa că nu au ce să facă, pentru că investiţiile în şcoala se fac prin primărie.

"Nu este în regulă asta o spun de la faţa locului. instalaţiile de apă şi instalaţia de canalizare şi totul este făcut de mântuială şi prost. am încercat să deschid un robinet luni şi am făcut un duş pentru că a zburat direct în tavan robinetul...a zburat direct în tavan robinetul", spune  Sorin Ion, inspector general IŞJ Dâmboviţa.

"În momentul în care noi le-am făcut de zece mii de ori adrese: domnule, dă drumul la grupul sanitar, să vedem funcţionează, nu funcţionează, e soluţie bună dată de proiectant, mergem la proiectant dacă se poate schimba soluţia respectivă dacă nu este viabilă", spune Adrian Popescu - reprezentant firmă de construcţii. 

Potrivit conducerii şcolii, valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 80.000 de lei.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri