Domeniu schiabil, doar pe hârtie

Data publicării:
DOMENIU SCHIABIL


"Autorităţile vor să construiască pe versantul de vest al Masivului Postăvarul cinci instalaţii noi de transport pe cablu, printre care şi o linie de telescaun directă între Râşnov şi Cabana Postăvarul. De asemeni, proiectul include si realizarea a peste 6 km de pârtii de schi şi a unui lac de acumulare pentru instalaţiile de zăpadă artificială",Claudiu Loghin - reporter Digi24 Braşov.

Planurile pentru noul domeniul schiabil care va lega Poiana Braşov de Râşnov riscă să rămână pe hârtie mult timp de acum încolo. Responsabilii din Primăria Braşov au încercat să obţină avizul de mediu pentru a realiza Planul Urbanistic Zonal, doar că Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins cererea.

"În 2015 s-a impus implementarea documentaţiei cu alte avize necesare, respectiv avizele de la ITRSV, de la DSP, de la custode, raportul de mediu şi studiul de evaluare adecvată, pentru toate acestea dându-li-se un termen 22 ianuarie 2016. Pentru că la acea dată nu au fost depuse documentele solicitate, în şedinţa din 25 ianuarie s-a decis respingerea documentaţiei", Elena Bucur, purtător de cuvânt Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov. 

Reprezentanţii municipalităţii precizează că obţinerea autorizaţiilor şi avizelor durează foarte mult.

"Avem un studiu de fezabilitate care să spunem ne dă câteva informaţii despre ce înseamnă această investiţie. În perioada următoare urmează să facem toate studiile necesare, iar la momentul când vom finaliza aceste studii să vedem cum identificăm şi sursa de finanţare", Sorin Toarcea - purtător de cuvânt primăria Braşov 

Pe de altă parte, edilii din Râşnov îşi pun mari speranţe în dezvoltarea zonei.

"Cred că ceea ce ne lipseşte la ora actuală este partea de agrement, dacă şi în perioada de iarnă reuşim să rezolvăm acest aspect, cred că suntem pe drumul cel bun", Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Un domeniu schiabil extins i-ar încânta şi pe turiştii deranjaţi de aglomeraţia din Poiana Braşov.

"Asta ar fi neaparată nevoie. Nu ar mai fugi turiştii in alte părţi să caute pârtii mai bune", spune un turist.

"Să fie legăturile cât mai frumos făcute între telecabine, telescaun", alt turist.

Prima etapă de extindere a domeniului schiabil a fost finalizată în 2011 şi a costat 25 de milioane de euro. Atunci, lungimea pârtiilor a fost mărită de la 16,4 kilometri la 24 de kilometri.

Reporteri: Claudiu Loghin, Delia Puşcă
Operatori: Mihai Stan, Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri