Drum blocat de o avalanşă de pietre

Data publicării:
DRUM BLOCAT

Compania Națională de Drumuri a contractat o firmă specializată în lucrări pe teren accidentat, care să rezolve situația de pe DN7. Cinci alipiniști au escaladat versantul cu probleme și au verificat zonele instabile.

Cățărătorii, deși obișnuiți cu astfel de lucrări, spun că au lucrat cu atenție sporită. Echipa montează plase de protecție noi, pentru că cele vechi au fost rupte în urma căderilor de pietre de ieri.

"Am rănguit și am încercat să mai dăm jos dn cornișa care stă suspendată acolo, sus. Încercăm să reparăm provizoriu, să zicem așa, cu plasă, ce s-a rupt, după care cei de la CNADNR să vină cu un proiect viabil pentru aeastă zonă", spune Remus Buşe, șef lucrări.

Ieri seară, circulația a fost deschisă pe un fir, pentru două ore, apoi blocată din nou, din cauza riscului iminent. Sute de șoferi au fost prinși între zona în care ar fi putut alege o variantă ocolitoare și punctul în care circulația este oprită total.

"Care rută ocolitoare? Dacă eu trebuie să descarc la Vâlcea și e aproape, aici, unde...? Sau la Constanța, cum mă duc eu... Tot asta e, Valea Oltului", spune un şofer.

"Ministrul aici ar trebui să stea, dom'le. Nu să stea mii de oameni in frig și să facă foamea pe drum", spune un şofer.

"Ne-au zis să alegem altă rută, numai că noi avem descărcare aici, la Vâlcea. Și pentru noi e un cost suplimentar destul de mare", spune un şofer.

Șoferii care trebuie să ajungă la București au fost deviați, de la Sibiu, spre Făgăraș, însă este un ocol de peste 40 de kilometri.

"Am consituit un dispozitiv rutier care acționează la intersecția cu Drumul Național 1, respectiv la Punct Control Veștem, astfel încât participanții la trafic care doresc să se deplaseze spre București sunt îndrumați, ca rută alternativă, pe DN1 Brașov- Valea Prahovei - București", spune Bogdan Maxim, șef Serviciul Rutier IPJ Sibiu.

Reprezentanții Companiei au comunicat că doar partea carosabilă este în administrarea statului, în timp ce versantul de pe care au căzut 2.200 de metri cubi de piatră aparțin de alte instituții.

 Reporter: Adela Mohanu - Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri