Drum judeţean cu aspect de drum forestier. 

Data publicării:
VALEA DOFTANEI

Deşi în acte drumul care leaga comuna Valea Doftanei de municipiul Săcele apare ca artera judeţeană, realitatea este cu totul alta.

După primii 14 km, drumul se îngustează, bolovanii şi gropile sunt din ce in ce mai mari astfel că pe aici nu se mai poate circula decât cu o maşina de teren.

Chiar dacă zona este ideală pentru turism şi aici sunt construite zeci de pensiuni şi case de vacanţă, starea proastă a drumului face ca unităţile de cazare să fie goale în cea mai mare parte din an. Până şi localnicii, care cunosc drumul, se tem să se aventureze prea departe, de teama să nu ramână împotmoliţi sau să îşi strice maşinile.

"Nenorocire! Nu e drum judeţean, numai în acte, așa...Cum sunt vreo 200 de drumuri în țara asta", spune un localnic revoltat.

Consiliile judeţene Prahova şi Braşov au luat în calcul o colaborare pentru reabilitarea drumului.

"S-a făcut o rebalastrare, s-a nivelat drumul şi s-a cilindrat, s-a compactat pe şapte, opt kilometri, cam aşa", spune Gheorghe Bâtu - consilier local Valea Doftanei.

Ruta ar fi o varianta la aglomeraţia de pe Valea Prahovei, de pe drumurile naţionale 1 şi 1A. Compania Naţională de Drumuri şi-a arătat interesul să investească aici, însă nu se ştie când se va întâmpla acest lucru.

 "S-au făcut demersurile necesare, urmând ca noi, consiliul judeţean, să facem predarea acestui drum către CNADNR pentru realizarea investiţiei. O să avem niste intâlniri premergătoare, se vor face măsurătorile, care nu sunt făcute încă, ulterior se va da o hotărâre de consiliu judeţean în acest sens", a spus Sebastian Danielescu - vicepreşedinte al CJ Prahova.

Pentru asfaltarea drumului este nevoie de 13 milioane de euro.

reporter: Sorina Secelean
operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri