Drum naţional, neasfaltat

Data publicării:
DN 2D

Zilnic, pe acest drum trec zeci de maşini, inclusiv autobuzele care asigură legătura dintre Moldova şi Ardeal. Şoferii care tranzitează des ruta şi-au pierdut speranţa că drumul va arăta vreodată ca o şosea naţională.

„De atâţia ani de zile, din ce în ce mai rău, văd. nu-l mai termină niciodată. De de când mă ştiu e aşa. Dacă ar fi drumul bun am veni mai des", susţine un şofer.

Şoseaua a fost reabilitată în anul 2013, însă, pe o porţiune de aproximativ cinci km, a rămas ca acum câteva zeci de ani.

Totuşi şoferii circulă pe drumul naţional 2D pentru că este cea mai scurtă variantă între Covasna şi Vrancea. Dar odată ajunşi aici, conducătorii auto regretă decizia.

„Nu ştiam. Ne-am păcălit, am luat pe hartă, am văzut că e ieşirea la Târgu Secuiesc am zis că hai! Dar n-am ştiut că e aşa", spune un şofer.

„Noi mergem la Târgu Secuiesc, dar nu mă aşteptam la drumul ăsta", susţine un alt şofer. 

Autorităţile locale spun că, fiind un drum naţional, ele nu pot face decât să trimită solicitări la CNADNR. Pe de altă parte, surse din cadrul Companiei naţionale de Drumuri au precizat, pentru Digi24, că s-au găsit bani pentru continuarea lucrărilor şi că porţiunea de 5 kilometri dintre Ojdula şi intrarea în judeţul Vrancea va fi reparată până la sfârşitul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri