Drum prost, alternativă la un drum și mai prost

Data publicării:
DRUM SOARS

Şoferii care traversează Drumul Judeţean 105A trebuie sa ocolescă cu măiestrie gropile din asfalt. Cei mai mulți sunt nemulțumiti de nepăsarea autorităților, care promit în fiecare campanie electorală că drumul va fi ca în palmă.

" De 20 de ani de când sunt venit aici numai aşa este, altceva, nimic. Acum fac, uitati-vă până la Făgăraş şi încolo o gaură astupată, una nu, o gaură astupată, una nu ", spune un localnic. 

" Credeam că se repară, dar durează o lună, două, trei, un an de zile ca să facă o cârpeală. E prea de tot ", adaugă un alt localnic. 

" Destul de greu, e plin de gropi şi practic nu ai ce ocoli ", povesteşte un localnic nemulţumit. 

Localnicii din comuna Jibert spun că maşinile de mare tonaj, care le trec prin faţa porţii, le crapă casele în încercarea de a ocoli gropile adânci din asfalt. Bătrâna din imagine ne arată cum a astupat ea nişte gropi cu pietre.

Edilii din comuna Jibert au reșit să-i convingă pe colegii lor de la județ să cârpească drumul. Așa că astăzi utilajele au fost privite cu mare bucurie.

Porțiunea care va fi reparată măsoară doar 2.200 de metri pătrați din drum. Asta înseamnă o picătură într-un pahar, spun autoritățile locale.

" Lungimea Drumului Judeţean 105A pe teritoriul nostru este la 30 de kilometri şi bănuiesc că la 2.200 de metri pătraţi nu ştiu cât va ajunge, că trebuie cantitate mult mai mare, de zeci de ori mai mare", precizează Valentin Morar - secretarul Primăriei Jibert. 

" Este absolut necesar să intre în reabilitare acest drum. Astfel nu se poate discuta, pentru că se va ajunge ca acest drum să devină impracticabil, cum este şi a fost până acum câteva luni şi este în continuare drumul Şercaia - Hoghiz, deci este absolut necesar şi noi sperăm să găsim fondurile necesare ", spune Mihai Popa - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Pentru reabilitarea a 30 de kilometri de drum plin de gropi și denivelări, Consiliul Județean are nevoie de 20 de miliaone de euro. O asemenea investiție nu se poate realiza din bani din buget, ci doar cu ajutorul unor fonduri de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri