„Drumul rușinii" rămâne plin de gropi

Data publicării:
DRUMUL RUSINI

Dumitru Arbănaș este șofer profesionst și merge săptămânal pe drumul dintre Șercaia și Hoghiz.

" Cu mașina mică e mai ușor altfel te strecori. Dar cu tirurile vă spun e sub orice critică. Toate bucșile de la cabină s-au dus ", povesteşte Dumitru Arbănaș - șofer.

În primăvara acestui an drumul dintre cele două localități a fost inclus în categoria drumurilor naționale și a fost preluat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, care a promis reabilitarea întregului tronson. Doar că, până în prezent, drumul a fost cârpit pe alocuri, iar unele gropi au fost acoperite cu pietriș.

" Dacă ne-a prins fără rovinietă taxe și impozite și amenzi. Drumul lasă de dorit ce să mai ", spune un localnic. 

" Eu trebuie să vin cu ocazie pentru că nu există autobuze pentru că nu circulă pe aici. Drumul este foarte rău, nimeni nu se bagă pe drumul acesta ", povesteşte un alt localnic. 

" E foarte periculos. Am reparat mașina de două - trei ori în fiecare săptămână ", susţine un şofer. 

Pimarii din localitățile ce sunt legate de drumul rușinii au primit doar promisiuni că șoseaua va fi asfaltată până la sfârșitul acestui an. Deocamdată însă au fost reabilitate doar sectoarele de drum din intravilanul localităților.

"Investiția e foarte mare, în sensul că traficul e foarte mare și greu, iar fundația drumului nu a fost prevăzută pentru traficul greu care e acum ", este de părere Ion Șerban - primar Hoghiz, PSD.

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov spun că CNADNR a făcut până acum doar câteva lucrări de întreținere și a refăcut studiul de fezabilitate aferent investiției de 20 de milionare de euro de care este nevoie pentru repararea drumului.

" Ar fi trebuit să fie gata dacă acest drum ar fi fost făcut din fondurile Consiliului Județean, pentru că totuși este o procedură. Dar atunci când Guvernul a preluat prin hotărâre de Guvern preluarea acestui drum ca și drum național trebuie să parcurgă niște pași. Deci există o legislație în vigoare, actualizarea proiectului în primul rând, aprobarea indicatorilor tehnico-economici și în plus includerea pe lista de investiții ", precizează Mihai Popa - vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, PSD. 

Cel mai probabil, reparațiile la Drumul Național 104 dintre Șercaia și Hoghiz vor începe anul viitor, mai ales că acum se apropie sfârșitul de an și nu se mai pooate face reabilitarea completă a drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri