Sari la conținut
News Alert

Egalitate pentru şoferi, indiferent de naţiune. Şoferii braşoveni cer dreptate în cazul accidentului provocat de un american

Martorii accidentului de săptămâna trecută declarau atunci că şoferul care a produs tragedia de pe drumul spre Poiana Braşov ar fi soldat american şi că ar fi fost băut. La o săptămână după accident, membrii comunităţii automobilistice din Braşov sunt nemulţumiţi de modul în care evoluează ancheta. Şoferul maşinii lovite de american susţine că autorităţile nu l-au băgat în seamă până acum, deşi prietena lui, care stătea pe locul din dreapta, a fost grav rănită.

"-Foarte mult cu mine nu au vorbit, nici până în momentul de faţă, dar probabil că ancheta este încă în desfăşurare şi nu se pot pronunţa cu nimic.

Reporter: Nu ai fost chemat nici ca martor?

-Încă nu, încă nu.", Costin Păunescu - şoferul maşinii lovite

Tocmai asta i-a nemulţumit pe membrii comunităţii automobilistice din Braşov care au protestat luni seară. Ei susţin că cetăţeanul american este protejat datorită faptului că ar fi soldat, deşi nici o instituţie nu a confirmat acest lucru.

"Ştie toată lumea şi cazul Teo Peter şi alte cazuri provocate de soldaţi americani, nu contează că sunt soldaţi, nu contează că sunt americani, nu avem nici o problemă că sunt străini, avem o problemă că sunt oameni de rând, nu sunt preşedinţi, nu sunt prim miniştri şi au imunitate.", a declarat Gabi Imre - pilot în campionatul naţional de drift

Singura reacţie oficială în urma incidentului a venit din partea Ambasadei Statelor Unite, care a confirmat, într-un comunicat de presă, că accidentul a fost produs de un cetăţean american.

Reporter: Liviu Beju
Operator: George Oltean