Elevii de la Colegiul "Grigore Moisil" și-au creat propriile personaje de jocuri

Data publicării:
PROGRAMARE

Elevii de la Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" și-au luat în serios treaba de programatori de jocuri pe calculator. Deși la prima vedere pare că e doar o joacă, pentru ei a fost un proiect cât se poate de serios.

"Mi se pare un mod foarte interactiv de a învăța Java Script și efectiv cum se creează un joc", spune un elev.

Practic, elevii au urmat pașii de programare de pe o platformă online și astfel și-au creat propriile personaje de jocuri video. Jocurile sunt împărțite pe trei nivele, de la începători și până la avansați.

"Am învățat să programez, știu cum se lucrează și ce apare în spatele unui program. Este diferit, este interactiv, vedem personajele cum se mișcă", spune alt elev.

"Ora de programare" este un concept care a început în America și a continuat apoi în peste 180 de țări din toată lumea, inclusiv în România. În țara noastră programul a fost lansat chiar la Cotroceni, iar apoi s-a extins și în școlile din țară. Este deja al doilea an când elevii de la colegiul Grigore Moisil iau parte la acest proiect

"Ei toate structurile acestea le-au învățat anul trecut teoretic. Ei învață să utilizeze o structură repetitivă, alternativă și așa mai departe", spune Milena Popa - profesor de informatică.

Anul acesta, peste 800.000 de elevi din România au făcut cunoștință cu limbajul de programare în cadrul proiectului "ora de programare".

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri