Elevii din trei şcoli braşovene fac educaţie sanitară cu studenţi medicinişti 

Data publicării:
PRIMUL AJUTOR

Micii sanitari sunt de-abia în clasa a III-a dar şi-au însuşit cu toată seriozitatea lecţiile pe care le-au primit de la Iulian şi Lavinia, studenţi la Medicină în Braşov.

"Cel mai interesant mi s-a părut primul ajutor. De ce? Pentru că îmi place foarte mult să ajut oameni şi să fiu de folos", spune un elev.

"Am înţeles mult mai bine lucrurile în această lecţie, am învăţat foarte multe", spune un elev.

"(Reporter: Ai fost pus vreodată în stuaţia de a ajuta un prieten sau un coleg?) Nu, dar o să îmi fie de folos dacă se va întâmpla acest lucru", spune alt elev.

Lecţiile de educaţie sanitară au început în 29 februarie. 500 de copii din Braşov au trecut prin mâinile a 30 de studenţi-voluntari de la Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania. Micuţii au primit de la studenţi şi un suport de curs cu ilustraţii sugestive şi explicaţii pe înţelesul lor.

"Avem o perioadă de predare de şase săptămâni, în care predăm şase lecţii de educaţie pentru sănătate, igienă, alimentaţie sănătoasă, prim ajutor, anatomie, fiziologie. După această perioadă noi dăm un concurs local, la Braşov, la noi la facultate",  Lavinia Raicu - coordonator proiect "Micii Sanitari" în Braşov.

Proiectul mediciniştilor face parte dintr-un program desfăşurat la nivel naţional, "Micii Sanitari". Iniţiativa este bine-venită, spun cadrele didactice, în condiţiile în care, deocamdată, educaţia sanitară nu este obiect de studiu în programa şcolară.

"Învaţă foarte multe lucruri utile pe care noi, cadrele didactice, nu le putem preda. Nu avem nici timpul şi nici calificarea necesară", Daniela Reit - învăţătoare.

"Trebuie să ştie cum să facă o igienă corectă; activitatea şi odihna sunt foarte importante. Trebuie să aibă activitate, dar să se şi odihnească; alimentaţia sănătoasă, de asemenea, este foarte bine ca ei să ştie ce să mănânce şi să nu mai mănânce dulciuri foarte multe", Iulian Preda - voluntar.

În 15 mai, la Buşteni, va avea loc concursul naţional, la care vor participa echipe de elevi şi studenţi din nouă oraşe din ţară.

Reporter: Sorina Secelean
Imagine: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri