Fabrici abandonate modernizate cu bani europeni

Data publicării:
MODERNIZARI FABRICI

Halele industriale vor fi construite pe platforma fostei fabrici de prelucrare a lemnului. Aici, până în 2005, au lucrat mai bine de 500 de angajaţi după care fabrica s-a închis. Platforma s-a degradat foarte mult în ultimii ani iar priveliştea era una dezolantă. Pentru a schimba peisajul autorităţile locale din Târgu Secuiesc a obţinut bani europeni prin care să Transforme platforma într-un sit industrial modern.

"Am executat reamenajarea halei existente în proproţie de 40% şi la halele noi cu structură metalică, infrastructura adică fundaţia 100%", afirmă inginerul Csifa Jeno - şef punct de lucru. 

Cea de-a doua zonă industrială care va fi modernizată este cea a fostei fabrici de amidon şi a stației de epurare a apelor industriale din oraş. Clădirea, bazinele şi lacurile au fost abandonate în 2007 şi pentru că nu au mai fost întreţinute s-au degradat. În prezent aici se lucrează de zor.

"Avem de scos nămolul din încă 5 lagune, stratul de turbă, după care urmează un dren la bază, reumplut cu pământ corespunzător pentru compactare", declară Dumitru Păşcănuţ - şef punct de lucru. 

Localnicii cred că reabilitarea celor două zone este o investiţie binevenită mai ales că vor fi create şi locuri de muncă.

Cele două proiecte trebuie terminate până la finalul anului 2015. Valoare investiţiei se ridică la 35 de milioane de lei, din care 75% sunt bani din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri