Făgăraşul, fără transport în comun

Data publicării:
TRANSPORT FAGARAS

Roberto Cucolaş este elev în clasa a IV -a la Colegiul Naţional "Doamna Stanca", situat în centrul oraşului. De mai bine de două săptămâni merge câte doi kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală. Locuieşte în cartierul Colonie, lângă Combinatul Chimic, undeva la marginea oraşului.

"N-avem ce face până nu bagă altele noi şi am spus că vin pe jos. Şi ai mers aşa si cand era mai frig şi cand ploua? Nu, când era mai frig mergeam cu taxiul", susţine Roberto Cucolaş.

La fel ca Roberto sunt zeci de elevi din Colonie, dar şi adulţi. În lipsa autobuzelor, cei mai mulţi au scos bicicletele pe traseu, exact ca în Epoca de Aur.

"Şi pe ploaie şi pe frig, dacă nu ai mijloc de transport te duci cum poti", spune un localnic. 

"Iarna e foarte greu, trebuie să ne găsim să ne cuplăm mai mulţi ca să facem naveta", povesteşte un alt localnic.

Autorităţile spun că au reziliat contractul cu firma de transport în comun pentru că nu a respectat anumite clauze din contract.

"A semnat în contract participarea la această activitate cu un tip de vehicule, după două luni de zile le-a schimbat, au apărut alte autobuze mai vechi, nu s-a respectat traseul, nu s-a respectat graficul", a menţionat Cătălin Cârje - viceprimar Făgăraş, PNL.

Patronul firmei transportatoare însă are altă variantă: "Asta este părerea dânşilor, eu am respectat toate clauzele din contract. Dânşii aşa au gândit să rezilieze contractul, asta e conform licitaţiei care a fost, autobuzele au fost noi", spune Constantin Codreanu 

Autorităţile locale au dat anunţ pentru organizarea unei noi licitaţii, aşa că locuitorii din Făgăraş ar putea avea din nou transport în comun, dar trebuie să aştepte cel puţin două luni. Soluţii sunt doar pentru transportul elevilor.

Primăria ar vrea să încheie o colaborare cu un transportator privat, dar şi acest lucru va însemna aproape 30 de zile. În municipiul Făgăraş sunt 30.000 de locuitori. Peste 2.000 folosesc transportul in comun

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri