Fără vaccinuri pentru bebeluşi

Data publicării:
VACCINURI

Vaccinurile împotria Rujeolei, Rubeolei şi Oreonului, dar şi cele împotriva difteriei ori a hepatitei B sunt înscrise în programul Naţional de Sănătate. Asta înseamnă că aceste imunizări trebuie făcute gratuit, de către medicii de familie, tuturor copiilor de 4 luni sau de un an. Doar că de aproximativ o lună acest lucru nu se mai întâmplă. Şi asta pentru că stocurile cu vaccinuri s-au epuizat.

" Vaccinul ROR înseamnă rujeolă, rubeolă şi oreion şi este important pentru că previn bolile respective. Este foarte bine să fie făcut. Şi vaccinul împotriva hepatitei B ", susţine Liliana Pişcu - medic de familie.

În prezent, medicii de familie care au rămas fără aceste vaccinuri au împrumutat de la alţi colegi care mai aveau rămase pe stoc. Însă acum şi acestea sunt pe terminate.

" Există o înţelegere, între noi, medicii de familie. Unii au pe stoc acest vaccin şi atunci ne ajutăm reciproc. Vaccin anti hepatita B avem, ROR avem, Pentaxim deocamdată nu ", povesteşte Cristina Dăscălescu - medic de familie. 

Pentru că aceste vaccinuri sunt importante pentru cei mici, mulţi medici de familie îi trimit pe părinţi la farmacie să cumpere acest vaccin, pe bază de comandă. Însă şI în farmacii situaţia este aceeaşi.

" Cel ROR pentru rujeolă, rubeolă, oreion, momentan lipseşte de pe piaţă această variantă, cel de hepatita B la copii ", spune Georgiana Găbudeanu - farmacist şef . 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov aşteaptă să primească dozele necesare

" S-au făcut demersuri cu referire la primirea acestor doze de vaccin care din câte am înţeles, printr-o adresă de la Ministerul Sănătăţii vor fi achiziţionate după a doua jumătate a lunii decembrie ", afirmă Camelia Defta - purtător de cuvânt DSP Braşov. 

Atunci când se găsesc în farmacii aceste vaccinuri costă între 80 şi 400 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri